Grubbesåning skaber glæde hos dansk landmand

Landmand Poul Sørensen på Todbjerg Overgaard i Østjylland havde gennem flere år problemer med vandlidende jord på nogle af hans lavere marker – især én specifik mark, der grænser op til en å, blev ofte oversvømmet om efteråret. Dette resulterede i at han ikke kunne køre på marken og havde svært ved at etablere afgrøder.

Han kontaktede derfor Brdr. Thorsen Maskinstation, som kørte derud med en HE-VA Sub-Tiller grubber.

Med en 5 m. Sub-Tiller grubber som denne blev marken grubbet, sået og der blev spredt gødning og sneglegift i én og samme arbejdsgang. Resultatet er en flot rapsmark, som til trods for massiv regn i efteråret står rigtig flot og Poul Sørensen er ovenud tilfreds med resultatet af grubbesåningen:

”Jeg har haft stor glæde af grubningen her i efteråret, hvor det har været så vådt, da marken er blevet meget drænet ved at vi fik løsnet pløjesålen. Jeg har også oplevet at det har været let at køre i marken uden at der har været blødt nogen steder", udtaler han

stor forskel på rotorharvesået og grubbesået jord

Poul Sørensen har både rapsmarker, som er grubbesået og marker som er rotorharvesået og han oplever en stor forskel. Efter et tørt forår og forsommer blomstrede den grubbesåede raps længere end den rotorharvede raps, hvilket ofte er en indikation på at rapsen har haft mulighed for at sætte et større rodnet og har haft adgang til vand i længere tid.

Poul Sørensen på Todbjerg Overgaard er meget tilfreds med resultatet af grubbesåningen og udtaler: 

” Jeg er meget begejstret og jeg overvejer meget at gøre det næste år også.”

Læs mere om grubbesåning her

Her ses Poul Sørensen i en af sine rapsmarker.

Her ses Poul Sørensen i en af sine rapsmarker.

Vil du gerne læse mere?

Vil du gerne læse cases fra andre danske landmænd? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag cases, tips til markarbejdet og nyheder direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her