Det hele startede i 1977...

Med et svendebrev som maskinarbejder og et eksamensbevis som produktingeniør i baglommen havde Villy Christiansen et stærkt ønske om at starte en maskinfabrik. Både han og hustruen, Elly Christiansen, er født og opvokset på landet, så der var aldrig tvivl om, at de skulle beskæftige sig med landbrugsmaskiner. Virksomheden blev således grundlagt i 1977 i et 120 kvm hønsehus på deres gård i Bjergby på Mors, som de stadig bor på.

Et stærkt familiebånd gennemsyrede også dengang virksomheden, og der var aldrig tvivl om at navnet på virksomheden skulle afspejle dette. 

H som Heine.

E som Elly.

V som Villy.

A som Anders.

1980

Væksteventyret starter

Allerede i 1980 blev det 120 kvm store hønsehus for trangt, og HE-VA flyttede fra Bjergby til Nykøbing, hvor Villy Christiansen havde købt en 900 kvm fabriksbygning. 1980 blev også året, hvor medarbejderstaben voksede fra 2 til 4.

Flere udvidelser i de følgende år

De følgende år blev virksomheden løbende udvidet, og de 900 kvm blev efterhånden til 3400 kvm, og antallet af medarbejdere steg til 30. I 1994 købte HE-VA en kollegas maskinfabrik, og de næste år fulgte flere udvidelser af virksomheden. 

 

2001-2002

Nye fabrikker og udvidelser

2001: hovedkontoret etableres 

I 2001 blev en helt ny fabrik og administrationsbygning taget i brug på N.A. Christensensvej, hvor der stadig er hovedkontor den dag idag. HE-VA havde nu intet mindre end 12.000 kvm under tag, men bygningerne var ikke det eneste, der havde vokseværk - antallet af medarbejdere var nu steget til 60.

2002: Køb af endnu en fabrik i Ørding

HE-VA købte Doublet-Record i Ørding og skiftede navn til HE-VA Doublet. Virksomheden fik dermed 2 produktionssteder og medarbejderstaben steg til 120 ansatte. Med opkøbet af Doublet-Record var et længeventet ønske om et bredt produktprogram nu opfyldt og eksporteventyret tog for alvor fat.

HE-VA idag

Eksport til hele verden

Idag hedder virksomheden igen HE-VA ApS, og der udvides løbende i både Ørding og Nykøbing. Virksomheden tæller idag 140 medarbejdere, og 90% af landbrugsmaskinerne eksporteres til hele verden - fra hele Europa til lande som Kina, Canada og New Zealand. 

Villy Christiansen og Elly Christiansen er stadig en aktiv del af dagligdagen, som henholdsvis Administrerende direktør og sekretær, og sammen med sønnen Heine, som er Teknisk Direktør, driver de til daglig de mange aktiviteter.